LİDERLERİN OKULU TARSUS AMERİKAN LİDERLERİ BULUŞTURDU.

TAC’ 94 ‘den Güzel bir haber
18/12/2014
’82 Mehmet Yağcı’dan Güzel Bir haber
21/12/2014

TAC KARİYER GÜNÜ LİDERLERİ BULUŞTURDU

CHP ADANA MİLLETVEKİLİ FARUK LOĞOĞLU:

“KARİYER KAPILARININ ANAHTARLARINI BANA TAC AÇTI”

 

“Türkiye için liderler, dünya için liderlik” ilkesiyle 126 yıldır eğitim veren Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC)düzenlediği Kariyer Günü’nde politika, spor ve iş dünyasının önde gelen isimleri buluştu.

Türkiye’de eğitimin mihenk taşlarından Tarsus Amerikan Koleji (TAC), öğrencilerinin eğitim hayatına ve kariyer gelişimine önemli katkılar sağlayan Kariyer Günü’nde bu yıl da lider isimleri bir araya getirdi. Alanında başarılı ve söz sahibi Türkiye’nin dört bir yanındaki TAC mezunları, Tarsus’taki tarihi kampüste öğrencilerle buluşup, meslek seçimi ve kariyer planlamasıyla ilgili deneyimlerini paylaştılar.

Hepsi okuldan daha dün mezun olmuş gibi sevgi ve özlemle kucaklaşan mezunlar, kampüsü gezerken eski günlerini de anıp, anılarını tazelediler. TAC’nin dün olduğu gibi bugün de kaliteli eğitimin yuvası olduğunu söyleyen mezunlar, özellikle yeni eklenen SEV binası, yatakhane, kütüphane, oditoryum, spor salonları ve yemekhaneye hayran kaldıklarını ifade ettiler.

DUAYENLER VE GENÇLER BULUŞTU

Tarsus’a gelenler arasında 1960 mezunu da vardı 2003 mezunu da… TAC’nin düzenlediği Kariyer Günü’ne toplam 16 kişi katıldı:

Diplomat-Emekli Büyükelçi Osman Faruk Loğoğlu (TAC’60), Mimar-Kent Plancısı Dr. Orol Sadrettin Ataman (TAC’61), Müzisyen Olcayto Ahmet Tuğsuz (TAC’68), İnsan Kaynakları Direktörü M. Işık Gürol (TAC’71), Sporcu-spor yorumcusu Can Sonat (TAC’77), COO Efe Hatay (TAC’83), CEO Mine Aydın Ayhan (TAC’86), Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal (TAC’87), Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökmen Gemici (TAC’88), Avukat Dr. Kemal Mamak (TAC’91), İnşaat Mühendisi Mert Bozkaya (TAC’92), Stratejik Pazarlama Lideri Enis Yazırlıoğlu (TAC’98), Klinik Psikolog Pınar Haksal Atabay (TAC’01), Reklam Yazarı Doğu Göçük (TAC’01), E-Öğrenme Çözümleri Lideri Esat Uğurlu (TAC’02), Grafik Tasarımcı Ahmet Yağlıcı (TAC’03)

“TAC HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ”

Kariyer Günü’nün açılış konuşmasını emekli büyükelçi, TAC 1960 mezunu, CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu yaptı. Uzun yıllar Danimarka, Azerbaycan ve Washington’da büyükelçilik, ayrıca Dışişleri Bakanlığı’nda müsteşarlık hizmetlerinde bulunan Loğoğlu, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı ve tavsiyelerde bulundu:

“TAC’den mezun olmak benim zamanımda da ayrıcalıktı şimdi de bir ayrıcalık. Çünkü kaliteli eğitimin yuvası olmaya devam ediyor. Bazen okuduğunuz okul tüm hayatınızı değiştirebilir. Ben kendi hayatıma baktığım zaman, burada okumuş olmanın benim hayatımı baştan aşağı değiştirdiğini görüyorum. Kariyerimi, hayata bakışımı değiştirdi. Birden fazla kariyer yapmama fırsat tanıdı. Başarılı bir kariyer hayatım oldu. Bütün bunların kapılarını bana açan anahtar aslında TAC’de gördüğümüz eğitimle başladı. O zaman yabancı dil eğitimi veren birkaç okul vardı, onlardan en iyisi benim okulumdu. Bu anahtar bana birçok kapı açtı.”

TESADÜFLER VE PLANLAR

İnsan hayatının tesadüflerle ya da planlarla şekillendiğini belirten Loloğlu, şunları söyledi: “Bazen hayata tesadüfler yön veriyor. Bazen de hayaller, belirli kararlılıklar belirliyor. ‘Ben şunu olmak istiyorum’ diye yola çıkanların hayallerine emellerine ulaşmasıyla hayatlar şekilleniyor. Ben birinci kategoride yani hayatı akışına bırakan bir insan oldum. Hiç aklımdan geçmeyen yerlerde kendimi buldum. Amerika’dan döndüğümde Türkiye’de üniversitede akademisyen olmayı öngörüyordum. Çeşitli nedenlerle olmadı. Dışişleri bakanlığının sınavına zar zor girdim. Buna rağmen bana verilen görevler itibariyle çok başarılı bir kariyer çizgim var. Değişik ülkelerde büyükelçilik, UNESCO’da komisyon başkanlığı, bir düşünce kuruluşunca başkanlık yaptım. Şimdi de siyasete girdim.”

“KENDİNİZİ DEĞİL İŞİNİZİ CİDDİYE ALIN”

Önemli olanın yapılan kariyerin hakkını vermek olduğunu vurgulayan Milletvekili Loğoğlu, “Hayat beni nereye taşıdıysa orada bulduğum değere karşı yabancılık çekmedim” diyerek, şöyle devam etti:

“İnsanın hayallerine uluşması da mümkün, hayatının tesadüflerle şekillenmesi de… Önemli olan; geldiğiniz noktada, yaptığınız işin hakkını verebiliyor musunuz? İşte önemli olan budur. Yani nerede olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın, kendinizi asla ciddiye almayın. Kendinize saygı duyun ama kendinizi ciddiye almayın; yaptığınız işi ciddiye alın. Seçeceğiniz kariyer o veya bu olabilir; ama en önemli nokta, o kariyerin hakkını vermektir.”

 

“KAMU HİZMETİ AŞKINIZ OLSUN”

Gençlere mutlaka topluma yönelik hizmetler içinde olmaları tavsiyesinde bulunan Loğoğlu, şunları kaydetti:

“Genç arkadaşlara tavsiyem; her zaman kamu hizmeti aşkının olmasıdır. İster spor alanında, ister özel sektörde, ister devlette çalışın; önce topluma bir şeyler vermeniz, katmanız ve kazandırmanız lazım. Elbette ki mesleğiniz nedeniyle toplum içinde kazanacağınız saygınlık, itibar ve hatta para da önemli. Ama bir gün geliyor ki hayatınızda ‘ben bu topluma ne verdim, bu topluma faydalı olabildim mi, çevreme faydalı olabildim mi’ diye kendinize soruyorsunuz. O bakımdan kariyeriniz yanında bir toplum hizmeti içinde bulunmayı da ihmal etmeyin.”